Pivovar Svatý Ján


Oficiální popisy jednotlivých nabízených piv (zdroj: http://www.pivovarek.cz)

Fešák
Světlý dvousladový ležák
Charakteristika:
kvašení spodní, barva zlatá, hořkost střední, chuť plná, obsah CO2 střední, obsah alkoholu 4,2 %, orientační EPM 12 %
Složení:
voda, ječné slady, české chmely, kvasnice spodního kvašení Konzumace, skladování:
doporučená teplota konzumace °C, doporučená teplota skladování 2-7°C, minimální trvanlivost 7 dní při doporučené teplotě skladování,

Oliver
Světlý pšeničný Weissbier, Ale, ležák
Charakteristika:
Weiss
Kvašení svrchní, Barva sv. žlutá, Hořkost nízká, Chuť lehká, Obsah CO2 vysoký, Obsah alk. 4,2, Orientační EPM % 12
Ale
Kvašení svrchní, Barva sv. žlutá, Hořkost nízká, Chuť lehká, Obsah CO2 střední, Obsah alk. 4,2, Orientační EPM % 12
Ležák
Kvašení spodní, Barva sv. žlutá, Hořkost střední, Chuť plná, Obsah CO2 střední, Obsah alk. 4,2, Orientační EPM % 12
Složení:
voda, ječné a pšeničné slady, české chmely, kvasnice spodního nebo svrchního kvašení Konzumace, skladování:
doporučená teplota konzumace 7°C, doporučená teplota skladování 2-7°C, minimální trvanlivost 7 dní při doporučené teplotě skladování

Mazel
Tmavý čtyřsladový speciál
Charakteristika:
kvašení spodní, barva granátová, hořkost nižší, chuť plná, leč nesladká, obsah CO2 střední, obsah alkoholu 5,1 %, orientační EPM 14 % Složení:
voda, ječné slady, české chmely, kvasnice spodního kvašení Konzumace, skladování:
doporučená teplota konzumace 7°C, doporučená teplota skladování 2-7°C, minimální trvanlivost 7 dní při doporučené teplotě skladování

Povstalec
Světlý speciál Ale, Pale Ale, IPA
Charakteristika: Ale
Kvašení svrchní, Barva sv. žlutá, Hořkost střední, Chuť plná, Obsah CO2 střední, Obsah alk. 4,2, Orientační EPM % 12
Pale Ale
Kvašení svrchní, Barva sv. žlutá, Hořkost vyšší, Chuť plná, Obsah CO2 střední, Obsah alk. 5,1, Orientační EPM % 14
IPA
Kvašení svrchní, Barva sv. žlutá, Hořkost vysoká, Chuť plná, Obsah CO2 střední, Obsah alk. 7,2, Orientační EPM % 17
Složení:
voda, ječné slady, UK a USA chmely, kvasnice svrchního kvašení Konzumace, skladování:
doporučená teplota konzumace 7°C, doporučená teplota skladování 2-7°C, minimální trvanlivost 7 dní při doporučené teplotě skladování

Mamba
Jantarový speciální "Quadruple bock"Mamba
Charakteristika:
kvašení spodní, barva jantarová, hořkost nízká, chuť plná, likérová, obsah CO2 střední, obsah alkoholu >12 %, orientační EPM 26 %
Složení:
voda, ječné slady, české chmely, kvasnice spodního kvašení
Konzumace, skladování:
doporučená teplota konzumace 10 °C, doporučená teplota skladování 2-7°C, vhodný k archivaci