Pivovar Svatý Ján
Oficiální popisy jednotlivých nabízených piv (zdroj: http://www.pivovarek.cz)
Fešák
Světlý dvousladový ležák
Charakteristika:
kvašení spodní,
barva zlatá,
hořkost střední,
chuť plná,
obsah CO2 střední,
obsah alkoholu 4,2 %,
orientační EPM 12 %
Složení:
voda,
ječné slady,
české chmely,
kvasnice spodního kvašení
Konzumace, skladování:
doporučená teplota konzumace °C,
doporučená teplota skladování 2-7°C,
minimální trvanlivost 7 dní při doporučené teplotě skladování,
Oliver
Světlý pšeničný Weissbier, Ale, ležák
Charakteristika:
Weiss
Kvašení svrchní, Barva sv. žlutá, Hořkost nízká, Chuť lehká, Obsah CO2 vysoký, Obsah alk. 4,2, Orientační EPM % 12
Ale
Kvašení svrchní, Barva sv. žlutá, Hořkost nízká, Chuť lehká, Obsah CO2 střední, Obsah alk. 4,2, Orientační EPM % 12
Ležák
Kvašení spodní, Barva sv. žlutá, Hořkost střední, Chuť plná, Obsah CO2 střední, Obsah alk. 4,2, Orientační EPM % 12
Složení:
voda,
ječné a pšeničné slady,
české chmely,
kvasnice spodního nebo svrchního kvašení
Konzumace, skladování:
doporučená teplota konzumace 7°C,
doporučená teplota skladování 2-7°C,
minimální trvanlivost 7 dní při doporučené teplotě skladování
Mazel
Tmavý čtyřsladový speciál
Charakteristika:
kvašení spodní,
barva granátová,
hořkost nižší,
chuť plná, leč nesladká,
obsah CO2 střední,
obsah alkoholu 5,1 %,
orientační EPM 14 %
Složení:
voda,
ječné slady,
české chmely,
kvasnice spodního kvašení
Konzumace, skladování:
doporučená teplota konzumace 7°C,
doporučená teplota skladování 2-7°C,
minimální trvanlivost 7 dní při doporučené teplotě skladování
Povstalec
Světlý speciál Ale, Pale Ale, IPA
Charakteristika:
Ale
Kvašení svrchní, Barva sv. žlutá, Hořkost střední, Chuť plná, Obsah CO2 střední, Obsah alk. 4,2, Orientační EPM % 12
Pale Ale
Kvašení svrchní, Barva sv. žlutá, Hořkost vyšší, Chuť plná, Obsah CO2 střední, Obsah alk. 5,1, Orientační EPM % 14
IPA
Kvašení svrchní, Barva sv. žlutá, Hořkost vysoká, Chuť plná, Obsah CO2 střední, Obsah alk. 7,2, Orientační EPM % 17
Složení:
voda,
ječné slady,
UK a USA chmely,
kvasnice svrchního kvašení
Konzumace, skladování:
doporučená teplota konzumace 7°C,
doporučená teplota skladování 2-7°C,
minimální trvanlivost 7 dní při doporučené teplotě skladování
Mamba
Jantarový speciální "Quadruple bock"Mamba
Charakteristika:
kvašení spodní,
barva jantarová,
hořkost nízká,
chuť plná, likérová,
obsah CO2 střední,
obsah alkoholu >12 %,
orientační EPM 26 %
Složení:
voda,
ječné slady,
české chmely,
kvasnice spodního kvašení
Konzumace, skladování:
doporučená teplota konzumace 10 °C,
doporučená teplota skladování 2-7°C,
vhodný k archivaci